Periphery – ‘Icarus Lives’ (duet cu Alex Furnica)

Posted By on Jun 15, 2015 | 0 comments


Salutari! Saptamana asta, am reusit in sfarsit sa pun cap la cap un video care ar fi trebuit sa iasa la vedere de mult (l-am filmat in Ianuarie) insa ca de obicei, apar tot felul de chestii care ne impiedica sa facem lucrurile atunci cand am vrea.

 

Am avut bucuria de a colabora cu Alex Furnica la acest proiect – un om foarte talentat care promite mult si care sigur va avea un drum frumos daca va continua sa fie la fel de pasionat ca si pana acum – si pentru ca suntem amandoi fani Periphery, am decis sa abordam una din piesele lor cunoscute, anume ‘Icarus Lives’. In continuare, am sa il las pe Alex sa spuna cateva cuvinte despre ce a insemnat pentru el aceasta experienta:

‘Mi se pare ca de multe ori in viata unui chitarist se ajunge intr-un punct in care nu te mai simti inspirat si ti se pare ca nimic nu iese cum trebuie. Cel mai bun tratament pentru simptomele respective este sa iei o pauza, nu de la muzica in general, dar de la problema in sine. Cum altfel sa iei o pauza, decat cu un cover de la o piesa bestiala care m-a introdus in lumea progressive metal-ului (sau asa zisul “Djent”). Toti cei care ma cunosc si imi cunosc gusturile muzicale o sa iti spuna fara sa stea pe ganduri ca trupa mea preferata este Periphery. A fost o placere sa invat piesa asta si nimic nu se compara cu sentimentul acela cand faci un take bun la o piesa pe care nu credeai ca o poti canta deloc!’

Ca sa inregistram, am folosit urmatoarele:

Chitara: PRS Custom 24 SE 7 String cu doze Seymour Duncan Pegasus si Sentient (Cosmin), Ibanez Iron Label 7 cu doze EMG 707 (Alex)

Amplificare si procesare: AMT SS20 (Alex), Kemper Profiling Amp (Cosmin), Delay si Reverb – Variverb pluggin

Alex si-a filmat partile in Ianuarie iar eu, prin Aprilie si in Iunie am montat tot proiectul, multumita lui Alex Pascu (Goodbye to Gravity) care s-a ocupat de mixul audio, lui Ionut Popescu (TheCell) care a facut montajul video si bunului meu prieten si coleg de trupa, Cezar Popescu, care…  a imprimat partiturile de chitara bas!

Sper sa va placa si voua 🙂

Cosmin

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *