The Romanian PRS Experience – Episodul 1

Posted By on Oct 7, 2014 | 0 comments


Astazi lansam episodul 1 al emisiunii online The Romanian PRS Experience – prima emisiune online 100% romaneasca, dedicata instrumentelor PRS, in cadrul careia, vor fi invitati artisti romani de toate varstele care folosesc PRS.

Invitatii vor canta, isi vor spune povestea si mai ales experienta avuta cu PRS, alaturi de gazdele emisiunii, Cosmin Lupu (endorser PRS si membru in Days of Confusion, Domination, Mozart Rocks!) si Marius Dumitru, iar primul episod il are ca invitat pe Cezar Popescu (Vita de Vie, Days of  Confusion, Domination, Redrum, Mozart Rocks!). Acesta va prezenta modelul PRS David Grissom, precum si un detaliu secret aflat intr-unul din videoclipurile formatiei Vita de Vie – surpriza 🙂

La finalul emisiunii, cei interesati pot afla detalii despre concursul cu premii organizat alaturi de M&C Musical Instruments (detalii aici), in cadrul caruia pot castiga o cutie plina cu accesorii pentru chitaristi, iar aici, puteti descarca o arhiva ce contine cateva wallpapere realizate cu ocazia lansarii The Romanian PRS Experience.

Acum haideti sa aflam cateva detalii tehnice despre chitara prezentata si anume PRS David Grissom (DGT):

Culoare: Dark Cherry Burst

Specificatii oficiale ale modelului nou le puteti accesa aici

Diferente intre modelul prezentat (2009) si cel nou, consta in folosirea unui nitrocelulose laquer finish, adica alta tehnica de lacuire.

Printre chestiile tari cu care este echipat PRS DGT, mentionam profilul grifului si latimea sa – nici prea lat, nici prea gros sau subtire –  pot fi apreciate cel mai bine in momentul in care se simte griful in mana, insa dupa parerea noastra, avem de-a face cu o senzatie foarte naturala. Tastele (6100) sunt facute in asa fel incat sa usureze tehnica de bending – corzile de 011, se simt ca si cand ar fi de 010 – iar dozele sunt construite asemanator cu modelul PAF, oferind un sunet destul de clasic, dar versatil in acelasi timp.

Pentru usurinta schimbarii corzilor si stabilitatea acordajului, exista locking tuners iar tremolo-ul este foarte stabil si bine facut si el iar chitara are doua butoane de volum si unul pentru ton, dozele putand fi transformate in single coils.  Sistemul este construit de asa maniera incat sa nu se piarda din volum atunci cand se foloseste butonul de split, ca la alte instrumente.

Daca vreti sa stiti exact la ce minut se intampla fiecare lucru in cadrul emisiunii, am marcat mai jos timpii in asa fel incat sa va puteti uita si pe sarite, in functie de ce va intereseaza sa auziti/vedeti:

Emisiune – 00:00
Setup sunet – 12:35

Clean:

Bridge Pickup – 12:49; 18:24
Middle Pickup – 13:10
Neck Pickup – 13:25; 18:06
Bridge Split – 13:47
Middle Split – 14:05
Neck Split – 14:21
Neck Split (Delay) – 14:21; 16:28; 17:30
Bridge Split (Delay) – 15:01; 17:11
Middle Split (Delay) – 15:19
Neck (ton inchis) – 18:40

Crunch:

Bridge – 19:13; 20:13
Middle – 19:27; 19:51
Neck – 19:40

Distortion:

Bridge – 20:40
Neck (Delay) – 22:16
Bridge (Delay) – 22:52

Concurs – 23:14 – nu uitati sa consultati descrierea text a clipului in cadrul Youtube, pentru detaliile privind concursul.

In final, va multumim pentru atentie si asteptam parerile voastre despre format, invitati si in principiu, cam orice gand ati avea cu privire la cele urmarite in cadrul The Romanian PRS Experience. Ne vedem in episodul urmator!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *